Bietensap gezond

bietensap gezondVeel mensen vragen zich af is bietensap gezond? Er zit namelijk erg veel suiker in. Maar je vindt er ook vitaminen en mineralen in.

In een glas rode bietensap vind je in totaal 16 gram suiker als het gaat om 200 ml sap. Het is te vergelijken met ongeveer 4 suikerklontjes en dat zijn 68 kilocalorie├źn.

De meningen zijn er over verdeeld of dat bietensap wel of niet gezond is. Maar waar het om gaat, is dat jij weet wat de voordelen kunnen zijn.

Als je sport of wanneer je niet sport. Hoe dan ook geldt ook bij bietensap weer, als je er een beetje van drinkt kan het gezond zijn.

Maar als je er teveel van neemt is het niet meer gezond. Dit geldt overigens voor veel sapjes en producten. Toch is dat waar veel mensen nog wel eens wat bij vergeten.

Daarom leggen wij je graag wat meer uit over bietensap gezond of niet. Lees het op je gemak door en dan kun je voor jezelf nagaan wat jij er van vindt.

Misschien vind je het wel heel lekker en drink je het een paar keer in de week. Het kan ook zijn dat je het nog niet kent en dat is dan de reden om alles door te nemen en dan bietensap eens te proberen.

Sport en bietensap

Er zijn veel mensen die doen aan duursport en zij drinken veel bietensap. Daarbij kun je denken aan mensen die wielrennen of hardlopers.

Het zou daarbij dan weer goed zijn voor het uithoudingsvermogen, maar ook voor de prestatie. Dit zou komen vanwege de hoeveelheid nitraat en dat zou dan weer positief werken op de doorbloeding van spieren.

Je lichaam zou dan ook weer meer zuurstof krijgen. Als je een sporter bent dan zou je eens kunnen kijken wat het effect op jouw lichaam is wanneer dat jij bietensap gaat gebruiken.

Let daarbij wel goed op dat je het ook met mate gaat gebruiken. Teveel is nooit goed dus let goed wat je gebruikt en wanneer.

Het is geen wonder middel maar misschien kan het je wel helpen de sportprestaties te verbeteren. Er is nog volop onderzoek naar gaande dus er is nog niets bewezen, maar waarom zou je het niet proberen?

Je kunt zelf de praktijk het beste testen en dan kun je zien of dat het wat voor jou is of niet. In ieder geval ken het geen kwaad om bietensap te drinken want er zitten veel goede stoffen in die je lichaam nodig heeft.

Als je wilt afvallen raden we je aan om bietensap te combineren met eiwitrijke maaltijden. Fitchef is gespecialiseerd in eiwitrijke recepten>>

Let op met hoeveelheid bietensap

Bietensap kan voor sommige mensen zorgen voor darmklachten, let dus goed op met de hoeveelheid en drink het alleen met mate.

Je kent het wel, teveel ergens van nemen kan zorgen voor klachten. Sommige mensen zijn gevoeliger dan anderen. Daarom moet je goed kijken naar wat er bij jou past.

Als jij bietensap lekker vindt en het bevalt je goed, dan is er niets aan de hand. Maar krijg je na het drinken klachten dan is het beter om te stoppen of om wat te minderen.

Misschien kan af en toe een slokje geen kwaad, maar dat is dan aan jou om dat uit te proberen.

Voordelen bietensap

Er zijn een aantal voordelen te noemen van bietensap:

  • Ontgiften van lichaam. Dit is van belang zodat de stoffen ook uit je lichaam gaan en zo word je ook eens goed gereinigd. Daarom kan bietensap een goede keuze zijn om dat eens te proberen en dan zie je vanzelf wat het effect is op jouw lichaam en je gezondheid.

 

  • Verbeteren sportprestaties. Als je een fanatiek sporter bent dan is het goed dat je nagaat wat de mogelijkheden zijn. Misschien kan het je wel helpen beter te presteren. Het is voor iedereen anders maar je kunt altijd kijken wat bietensap met jou gaat doen.

 

  • Verhogen van de weerstand. Dit is voor iedereen belangrijk. Als je bijv. net ziek bent geweest dan kun je wel wat meer goede stoffen gebruiken. Ook dan kun je bietensap drinken en dan eens kijken of je er weer wat sneller bovenop komt. Het kan in ieder geval geen kwaad dus wanneer je niet helemaal fit bent dan kun je eens bietensap drinken.

 

  • Goed voor de huid. Alleen maar een positief bijkomend effect. Als je bietensap lekker vindt is het alleen maar fijn te weten dat het ook goed is voor je huid. Zo komt het namelijk je lichaam ten goede.

Wat is bietensap?

Bij bietensap gaat het echt over het sap van de rode bieten. Dit kun je eenvoudig zelf maken of in de winkel kopen.

Nitraten zitten er volop in en je lichaam zet deze om in nitriet. Dit helpt je lichaam bij het verhogen van de bloedtoevoer.

Maar het helpt ook bij het verrijken van het bloed met zuurstof. Ook zou het de bloedvaten wijder maken. Je krijgt dus meer bloed en meer zuurstof in je lichaamscellen. De prestatie is daardoor ook beter dankzij bietensap.

Gebruik bietensap

Bietensap zou je kunnen drinken als je je weerstand wilt verhogen. Ook kan het na ziek zijn je darmen ontgiften, net als je lever en de maag.

Het is daarom goed om het dan eens te proberen. Je zou kunnen denken aan een verkoudheid of na de griep.

Je hebt dan even wat extra stoffen nodig om er weer boven op te komen en dit zou je dan de boost kunnen geven en je helpen aan te sterken.

Probeer het maar eens en dan zie je wat het voor jou kan doen als je bietensap drinkt. Misschien ben je wel minder vaak ziek als je het vaker drinkt en dan de langere termijn af gaat wachten met je gezondheid.

Bietensap wel of niet gezond?

Of dat bietensap gezond is, ja dit kan gezond zijn als je het maar niet teveel drinkt, maar dat geldt voor alle producten. Je zal het vanzelf merken wat bietensap voor invloed heeft op jouw gezondheid.

Het is voor iedereen anders en daarom is het goed dat je het probeert. Het kan een goed effect hebben op lichaam en geest alleen let er op dat je niet teveel drinkt van bietensap, teveel is nooit goed.

 

Voor het beste resultaat raden we aan om bietensap te combineren met eiwitrijke maaltijden. Klik hier voor de heerlijke recepten