Bieten gezond

bieten gezondVeel mensen vragen zich af of bieten gezond zijn. Daar zullen we je in dit artikel een antwoord op geven.

Als er namelijk naar bieten gekeken worden, dan kan er gezegd worden dat deze een interessant voedingsprofiel hebben.

Dit komt omdat ze maar weinig calorieën bevatten en veel waardevolle vitaminen en mineralen in zich hebben. Het is daarom goed om zelf meer te weten te komen over de bieten.

Je zal als je dat hebt gelezen ook zelf zin krijgen om deze te nuttigen. Rode bieten kun je op verschillende manieren klaarmaken.

Afwisseling daarin is ook goed zodat je het kunt maken zoals jij het lekker vindt. Lees op je gemak door wat er in bieten zit, wat de voordelen zijn van rode bieten en meer.

Eén ding is zeker en dat is dat rode bieten gezond zijn en dat is dan ook hetgeen waar je het voor doet. De voordelen staan hieronder voor je op een rijtje, welke ervaar jij als je regelmatig rode bieten gaat eten?

Ja, ik wil ook afvallen met recepten die veel bieten bevatten>>

Gekookte bieten

Als voorbeeld nemen we een portie gekookte bieten van 100 gram.

Daarin kun je 44 calorieën vinden, eiwit: 1,7 gram, vet: 0,2 gram, vezels: 2 gram, foliumzuur: 20% van de ADH, vitamine B6: 3% van de ADH, magnesium: 6% van de ADH, kalium: 9% van de ADH, fosfor: 4% van de ADH, mangaan: 16% van de ADH en ijzer: 4% van de ADH. ADH staat voor aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Veel mensen vinden het lekker om als avondeten de bietjes te maken. Dit kan heel goed gecombineerd worden met andere maaltijden.

Je weet nu wat er in de gekookte bieten zit en daarom is het goed dat je daar ook mee aan de slag gaat.

Kies een gevarieerde maaltijd, een lapje vlees erbij en aardappels en je hebt een gezonde maaltijd om op tafel te serveren.

Zorg dat jij daar regelmatig de tijd voor neemt, want het is zo gezond. Onderzoeken wijzen het allemaal uit, het is gezond en lekker. Genoeg variatie mogelijk en daar kun jij vast en zeker ook plezier in krijgen!

Voordelen rode bietjes

Er zijn veel voordelen als je rode bieten eet. Deze zijn namelijk erg gezond.

Het verlaagt de bloeddruk, het is goed voor het hart, het is goed voor de lever, het verhoogt je energieniveau, het kan ontstekingen bestrijden, het bevordert de gezondheid van de hersenen, het regelt de bloedsuiker, het verbetert de spijsvertering, het vermindert slecht cholesterol, het helpt bij gewichtsverlies, het verbetert de gezondheid van de huid.

Er zijn een aantal voordelen die we je nader toelichten. Het is daarom van belang dat je goed kijkt wat de voordelen zijn en dit op je in laat werken.

Zo kun jij er ook goed over nadenken waarom jij de rode bieten moet eten. Het zal je namelijk echt goed doen als je die keuze maakt en ze ook gaat nuttigen.

Bloeddruk en rode bieten

Een hartaanval en een beroerte komen erg veel voor overal ter wereld. Daarbij is de hoge bloeddruk een hoog risico.

Om dat te voorkomen is het van belang om te zorgen dat de bloeddruk in orde is. Het lijkt te zijn dat rode bietjes ervoor zorgen dat de bloeddruk lager wordt.

Er wordt gedacht dat het komt door de hoge concentratie nitraten. In ieder geval is het van belang dat je je bloeddruk onder controle gaat houden.

Probeer het dan eens met rode bieten, medicatie slikken is nooit prettig. Daarom is gezond eten het proberen waard en daar kun jij dus ook voor kiezen.

Probeer het daarom vandaag nog en dan zal je ook merken dat je je snel beter gaat voelen.

Prestaties

Ook zouden je sportieve prestaties verhoogd worden door nitraat. Het zou dan komen doordat de efficiëntie van de mitochondriën wordt verbeterd.

Maar wat zijn de mitochondriën? Het zijn een soort energiefabriekjes en deze bevinden zich binnen je lichaamscellen.

Het is altijd prettig als je weet dat je beter kunt presteren als je gezond eet?

Het zijn een paar kleine aanpassingen die je uit moet voeren en dan voel je je snel beter. Iedere dag aan je eten denken, dat is van belang.

Neem daarbij ook de tijd om alles klaar te maken. Als je meer met je voeding bezig bent, maak je ook tijd om het te bereiden. Rode bieten kun je snel klaarmaken en ze zijn nog gezond ook.

Je zal er beter door kunnen presteren en dat is alleen maar in jouw voordeel.

Ontstekingen bestrijden

Als je last hebt van chronische ontstekingen, dan gaat dat vaak samen met ziekten en aandoeningen waarbij gedacht kan worden aan obesitas maar ook aan hart- en vaatziekten.

Je niet fit voelen is vermoeiend. In bieten zitten bepaalde stoffen die ontstekingsremmende eigenschappen bevatten. Een ontsteking krijg je niet zomaar, deze krijg je van nature want ze zijn nodig dat je je lichaam kan herstellen.

Maar chronische ontstekingen zijn wel lastig. Bieten zijn gezond en kunnen ervoor zorgen dat de kans minder wordt op ontstekingen. Het is sowieso het proberen waard om te kijken dat bieten gezond zijn voor jou!

Je zal merken dat je je fitter gaat voelen en daar doe jij toch ook alles voor? Eet daarom regelmatig rode bieten zodat het ook voor jouw gezond kan helpen.

Je hebt de kans, dus benut deze ook. Ook de rest van het gezin kan daarin mee profiteren en zo bereid je een gezonde maaltijd voor allemaal! Ontstekingen kunnen ook bestreden worden dus een goede keuze om het ook daarvoor te doen.

Verbeteren spijsvertering

In bieten vind je veel vezels. Dit zal je spijsvertering dan ook goed doen. Deze voeden dan weer de goede bacteriën in de darmen.

Ideaal dus als je bijv. moeite hebt om naar de wc te gaan. Rode bieten zullen ervoor zorgen dat het makkelijker wordt.

Je gaat dan ook snel merken dat het effect gaat hebben. Daarom kun je maar beter de keuze ook maken en rode bieten klaarmaken.

Bieten zijn gezond voor jong en oud, eet ze daarom regelmatig en ervaar zelf de voordelen.

Ja, ik wil afvallen met behulp van eiwitrijke recepten die veel bieten bevatten>>