Appeldieet

Hier vind je alle informatie die je moet weten over een appeldieet

De laatste jaren zijn diëten die gecentreerd zijn rondom een bepaald product erg populair geworden.

Dit is in de eerste plaats te danken aan de resultaten die ermee bereikt kunnen worden.

Zo zijn er voorbeelden van volgers van de diëten die vijf kilo in een week of tien kilo in twee weken ermee konden afvallen.

Een dieet dat u misschien kent is het appeldieet. Dit is, zoals de naam al aangeeft, een dieet dat is opgebouwd rondom appels.

Hoe werkt dit dieet precies? Kunt u dit zomaar volgen? Waar moet u zich dan aan houden? En gaat het echt alleen maar om appels eten?

Wat is het appeldieet?


In de eerste plaats is het natuurlijk goed om uit te leggen wat het appeldieet precies is. Anders dan u misschien denkt gaat het er niet om dat u alleen maar appels eet.

Wel gaat u veel meer appels op een dag eten. U neemt er namelijk één voor iedere maaltijd die u eet. Elk eetmoment begint dus voortaan met het eten van een appel.

De reden hiervoor is dat de appel de maag vult. Daardoor is er dus minder ruimte voor andere voeding. Dit maakt bijvoorbeeld de porties bij het avondeten flink kleiner.

Als gevolg daarvan kan flink in de hoeveelheden calorieën en koolhydraten worden gesneden.

Het voordeel

Het grote voordeel van deze manier van werken is dat u kunt ophouden met bijvoorbeeld calorieën tellen en koolhydraten tellen.

U gaat namelijk zorgen dat uw maag flink vol zit waardoor de hoeveelheden automatisch al naar beneden gaan. Dit maakt het dus een stuk minder stressvol om een dag aan voeding samen te stellen.

Bij veel andere dieetvormen moet u immers hele tabellen bijhouden zodat u zeker weet dat u goed zit. Bij het appeldieet gaat dit echter niet op.

U kunt ook weer niet eten wat u wilt, maar het wordt wel wat gemakkelijker om maaltijden samen te stellen.


Simpel te volgen

Een groot voordeel van dit dieet is dat het in alle opzichten simpel is. U hoeft niet na te denken over wat u eet. U hoeft geen ingewikkelde drankjes en maaltijden te maken.

U hoeft geen schema’s te volgen. Eigenlijk hoeft u maar één ding te doen en dat is een appel eten voordat u echt gaat eten.

U hoeft bovendien ook niet de tocht te maken naar allerlei gezondheidswinkels of allerlei webshops. U kunt appels gewoon in het fruitschap in de supermarkt vinden.

U kunt het dus eigenlijk gewoon overal kopen en altijd volgen. Ook wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent.

Gezondheidsvoordelen

Naast het feit dat u minder van andere producten gaat eten, is er ook een ander voordeel van meer appels eten. U gaat namelijk meer antioxidanten binnenkrijgen.

Deze zitten namelijk in appels. Dit zijn stoffen die het lichaam reinigen. Wanneer u hier meer van eet, dan zal dit dus ook als gevolg hebben dat uw lichaam zichzelf meer opschoont.

Vooral de appels die jong zijn zijn hier zeer geschikt voor. Denk aan felgroene, felrode en felgele appels. Hoe feller de schil, des te meer antioxidanten erin te vinden zijn.

Deze appels zijn dus het meest aan te raden als u dit dieet gaat volgen.

De resultaten

U kunt flink wat afvallen met het appeldieet. Dit komt omdat het namelijk op de lange termijn is vol te houden. Het appeldieet in deze vorm is namelijk geen crashdieet.

Dit komt namelijk omdat u uw voeding aanvult met appels. U eet dus minder van minder gezonde producten, maar plaatst daar appels voor in de plek.

U kunt in principe dus de rest van uw leven op deze manier blijven leven. Daardoor kunt u op een geleidelijke manier wat kilo’s kwijtraken en er beter uit gaan zien. Er zijn voorbeelden van wel tien kilo aan gewichtsverlies.

De nadelen

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen aan te wijzen als het gaat om het appeldieet in deze vorm. In de eerste plaats is dan natuurlijk een groot nadeel dat het dieet is opgebouwd rondom de appel.

Die moet u dan dus ook echt driemaal per dag, minstens, eten. Dit betekent dus dat u wel 21 appels per week gaat eten. Dat kan dus tot meer dan duizend appels per jaar zijn.

Dat is wel heel erg veel. Daardoor is het dus ook wel heel erg monotoon. U kunt zich gaan vervelen en daardoor afhaken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling van een dieet.

Het gebit

Een ander probleem is dat veel appels ook veel appelzuur betekent. Appelzuur is letterlijk een zuur. Zoals u waarschijnlijk wel weet zijn zuren bijtend.

Dit kan dus een nadelig effect hebben op bijvoorbeeld uw gebit.

Het glazuur wordt er harder door aangetast dan wanneer u een normale hoeveelheid appels per dag, week of jaar zou eten.

Waar u aan de ene kant dus afvalt, raakt u aan de andere kant ook uw gezonde gebit kwijt. Het is de vraag of dit wel een waardige prijs is die u wilt betalen voor een beter figuur en gezonder gevoel.

appeldieet

Er bestaat overigens soms wat verwarring over wat het appeldieet nu eigenlijk precies is. Er is namelijk ook een andere vorm.

Dit is de vorm die onder de bekende crashdiëten valt. U eet dan een week lang, of twee weken lang, alleen maar appels bij elk eetmoment.

Daardoor gaat uw gehele calorie-inname drastisch omlaag en valt u in hoog tempo enkele kilo’s af. Tussen de vijf en tien kilo kwijt zijn na twee weken zijn geen uitzonderlijke resultaten.

Dit is echter niet direct aan te raden. Crashdiëten komen immers ook met zeer veel nadelen. Daarom is de andere vorm beter aan te raden.

Conclusie

Wanneer u het appeldieet op de juiste wijze uitvoert en u houdt het vol, dan heeft u er de rest van uw leven profijt van.

Het is geen snelle oplossing, maar wel een blijvende oplossing. Daarom kan het appeldieet best aan te raden zijn voor sommige mensen.

Het is dan wel belangrijk dat u een ijzeren discipline heeft. U moet de appel altijd weer eten. Dag in, dag uit, ongeacht wat u daarna gaat eten.

Wanneer u dit niet doet, dan zullen de resultaten stilvallen of geheel niet verschijnen. Dit is natuurlijk niet datgene waar u naar op zoek bent.

 

Ja, ik wil vandaag binnen met afvallen >>