Afvaltips

Afvaltips


Afvaltips
Afvallen is niet gemakkelijk.

Je moet er wel het een en ander voor willen doen en je zal regelmatig tegenslagen te verwerken krijgen.

Toch is het belangrijk om het in ieder geval te blijven proberen.

Een gezond gewicht zorgt ervoor dat je vaak langer kunt leven.

Er zijn een aantal dingen die altijd belangrijk zijn als je gaat afvallen.

De juiste voeding en voldoende beweging zijn daarbij het allerbelangrijkst. Maar de juiste voeding is nogal een vaag begrip, net als voldoende beweging.

De vraag is dan altijd, hoe vul je dat dan concreet in?

Veel mensen zijn er dus bij gebaat om een aantal tips te krijgen die het afvallen kunnen bespoedigen. Als je je aan een aantal vaste regels houdt kan je namelijk heel veel bereiken.

Soms hoeft het zelfs geeneens echt moeite te kosten om af te vallen. Wanneer je alles goed aanpakt zal je snel kilo’s verliezen.

Je kunt altijd nog beter worden. Bijvoorbeeld door iets wat je al goed doet nog beter te doen.

Of door juist de dingen die je niet zo goed doet anders aan te pakken waardoor het beter gaat. Met een aantal afvaltips kan je hier een aantal belangrijke stappen in zetten.

De juiste voeding

Omdat voeding de belangrijkste factor is, is het het beste om te beginnen met een aantal voedingstips. Het is bijvoorbeeld verstandig om een dieet te volgen.

Door dit te doen kan je namelijk een schema volgen. Dit is makkelijker dan zelf zoeken naar de juiste weg.

Je moet bovendien zorgen voor regelmaat. Door je eten beter te verdelen over de dag is de kans dat je te veel gaat eten een stuk kleiner.

Je kan dit bijvoorbeeld doen door zes momenten per dag te gebruiken om te eten. Drie maaltijden en drie tussendoortjes is vaak een prima weg om te volgen.

De juiste voeding is bovendien gezonde voeding. Pas daarbij vooral op met koolhydraten. Te veel slechte koolhydraten zal gegarandeerd tot overgewicht leiden.

Door goed op te letten op de hoeveelheid koolhydraten die je binnenkrijgt kan je veel moeilijkheden voorkomen.

Dit kan je doen door zoetigheden en junkfood uit je patroon te halen en gezonde producten te nemen.

Let er bovendien op dat je ook van gezonde voeding te veel kan eten. Veel mensen geloven in de regel dat je voor tachtig procent gevuld moet zijn.

Als je eet tot je genoeg hebt, maar niet vol zit, dan is dat vaak voldoende. Dit geldt dus voor alle soorten voeding. Ook gezonde calorieën zijn teveel als je meer neemt dan nodig.

Fitchef

Een belangrijke factor in het zorgen voor gezonde voeding is de samenstelling van de voedingsstoffen. We bespraken al dat koolhydraten gematigd moeten worden genomen.

Dit kan je vervangen door bijvoorbeeld te kiezen voor meer eiwitten in je dagelijkse voedingsinname. Eiwitten zijn een goede vervanger voor andere stoffen.

Een dieet dat gebaseerd is op de juiste ratio is Fitchef. Dit is zelfs eerder een levenswijze die zorgt voor regelmaat.

Je eet namelijk op alle eetmomenten per dag de gezonde en gevarieerde maaltijden die je zelf bereidt met gezonde producten zoals verse groente en kip of vis.

Dit is dus koolhydraatarm eten.

Eiwitten zijn een vervanger voor koolhydraten in de zin dat ze goed vullen. Wanneer je meer eiwitten neemt zal je eerder en langer vol zitten.

Bovendien zijn eiwitten goed voor het onderhoud en de opbouw van spieren. Spieren zijn weer goed voor de verbranding.

Zo werken de verschillende voordelen dus samen.

Door regelmatig, voldoende en gezond te eten voorkom je dat je te veel calorieën en koolhydraten binnenkrijgt.

Dit is een belangrijke stap in het bereiken van een gezond gewicht en het behouden van dat gewicht. Dit is dus een goede tip om af te kunnen vallen.

Zorg voor goede beweging

Goede voeding is de basis, maar veel bewegen is de extra motor. Wie voldoende in beweging is zal gemakkelijker kunnen afvallen.

Lichaamsbeweging zorgt namelijk voor verbranding. En verbranding zorgt weer voor gewichtsverlies. Wanneer je dus wilt afvallen is beweging belangrijk.

Lichaamsbeweging kan van alles zijn. Je kunt extra veel zelf doen in het huishouden bijvoorbeeld. Je kunt ook gaan sporten.

Dat laatste is de meest gekozen vorm, vaak omdat sporten ook gewoon heel leuk en sociaal kan zijn.

Zeker wanneer je een gezamenlijk doel hebt. Dat maakt het bovendien beter vol te houden.

Wie echter meer wil bereiken als het gaat om afvallen, die kan het best met gewichten aan de slag gaan.

Krachttraining in de vorm van bijvoorbeeld bodybuilding, powerliften of crossfit kan het verbranden bespoedigen.

Dit komt omdat de omvang van de spieren hier een belangrijke rol in speelt.

Wanneer je dus besluit dat je meer uit je sport wilt halen als het gaat om gewichtsverlies, kies dan voor een sport waar je je spieren mee traint.

Hoe meer spierweefsel, des te meer verbranding zal er in je lichaam plaatsvinden. Zo kom je dus gemakkelijker in een calorietekort terecht.

Afwisseling en variatie

Een grote moeilijkheidsfactor voor veel mensen is de eentonigheid die afvallen met zich meebrengt. Je moet je aan bepaalde regels houden waar het gaat om eten en om bewegen.

Als je hiervan afwijkt, dan gaat het al snel de verkeerde kant op. Strakke schema’s gaan zich echter altijd wreken.

De oplossing hiervoor is dat je zorgt voor variatie in je voeding. Dat kan je bijvoorbeeld doen door het eerder genoemde Fitchef-receptenboek te volgen.

Hier kan je gedurende de dag min of meer eten wat je op dat moment wenst. Dat kan je doen aan de hand van de recepten die je krijgt.

Dit geldt ook voor je sportregime. Natuurlijk is veel werk en hard werk altijd goed. Maar het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je even uitgekeken bent op de gewichten.

Ga dan niet op de bank zitten, maar kies eens een dag iets anders. Ga bijvoorbeeld tien of twaalf kilometer wandelen voor de afwisseling.

Bovendien werken alle dingen samen. Wanneer je goed eet en sport dan zal je altijd afvallen.

Wanneer je echter de juiste dingen eet waardoor je beter kunt sporten, bijvoorbeeld door meer eiwitten te nemen, dan kan je nog meer bereiken.

Bovendien houd je het dan ook leuk voor jezelf.

Wil je ECHT afvallen? Klik nu hier voor het receptenboek van Fitchef >>