Afvallen fitness

Hoe je kan afvallen bij de sportschool


Afvallen fitness: Je gezondheid is een kostbaar bezit. Het is dan ook zaak dat je zuinig bent op je lichaam. Je krijgt er immers maar één en daar zal je dus zorgvuldig mee om moeten gaan.

Op het moment dat jij het vermoeden hebt dat je overgewicht begint te krijgen is het dus verstandig om eens langs te gaan bij de sportschool.Voordat je naar een willekeurige sportschool gaat kan je het beste kijken naar de mate van begeleiding die jij in een sportschool krijgt.

Klik hier als je wilt sporten in combinatie met een dieet >>

Ga nooit op eigen houtje trainen


Afvallen fitness: Wanneer je naar een sportschool gaat moet je dus allereerst een intake doen bij één van de medewerkers van de sportschool.

Tijdens deze intake zal je een aantal zaken afspreken die te maken hebben met jouw motivatie om naar de sportschool te gaan.

Eén van die zaken zal zijn; wil je afvallen, wil je een betere conditie krijgen of is het allebei even belangrijk voor jou? Je BMI zal worden berekend en er kan op die manier worden gekeken hoeveel kilo jij zal moeten verliezen om een goed gewicht te krijgen.

Deze gegevens komen in jouw persoonlijke plan te staan en aan de hand van dit plan zal je met een fitnessinstructeur aan de slag gaan. De instructeur zal jou uitleggen welke fitnessapparaten voor jou het meest geschikt zijn en welke oefeningen jij erop zal moeten doen.

In eerste instantie zal de instructeur voortdurend binnen oogafstand blijven zodat hij kan kijken of jij het fitnessapparaat wel goed gebruikt. Verkeerde belasting van je spieren kan immers zorgen voor blessures, en de gevolgen daarvan laten zich raden.

Pas op voor blessures


Je zal – zeker in het begin – als snel geneigd zijn om te fanatiek en te lang op de fitnessapparaten bezig te zijn. Jij wilt immers snel resultaat zien naar aanleiding van jouw bezoekjes aan de sportschool dus je gaat er vol tegenaan.

Je spieren zijn deze belasting echter niet gewend, en de kans is groot dat jij je spieren overbelast. Wanneer hier sprake van is kan je zomaar beschadigingen oplopen aan je spieren en pezen waardoor je niet meer goed kan bewegen.

Wanneer je een blessure door overbelasting oploopt kom je thuis op de bank te zitten waardoor het bewegen er de komende weken al helemaal bij inschiet. Bedenk je dus bij het trainen; overdaad schaadt.

Pas niet alleen je lichaamsbeweging aan


Wanneer je naar de sportschool gaat voor fitness ben je al heel goed bezig. Je neemt jouw lichaamsbeweging serieus en bent vol bereid om ervoor te gaan. Je zal echter verder moeten gaan wanneer je blijvend gewicht wil verliezen met deze bezoekjes aan de sportschool.

Je zal namelijk ook je voeding in de gaten moeten houden. Gebalanceerde maaltijden met minder koolhydraten en meer eiwitten zorgen ervoor dat je energie hebt voor je dagelijkse leven en voor je prestaties in de sportschool.

Bodybuilders die zich volstoppen met koolhydraten doen dit omdat ze direct meer spiermassa moeten hebben en omdat ze veel gewicht moeten kunnen tillen. Wanneer jij gewoon aan fitness of aan cardiofitness doet is dit dus absoluut overbodig.

Mis geen enkele maaltijd


Natuurlijk ben je geneigd om te denken ‘elk pondje gaat door het mondje’ en dus één of meerdere maaltijden per dag over te slaan. Op deze manier mis je echter belangrijke maaltijden.

Je krijgt minder vitamines en mineralen binnen dan je nodig hebt, en je bent vatbaarder voor een ‘vreetbui’.

Wanneer je net op zo’n moment langs de snackbar loopt ben je snel geneigd om een bord friet te bestellen of een gevulde koek. Je doet je eigen prestaties op zo’n moment te niet.

Ja, ik wil afvallen met een op maat gemaakt dieet >>