Afval shakes

Afval shakes


Al vele jaren zijn er vele verschillende dieetvormen waarbij gebruikgemaakt wordt van shakes. Deze afval shakes gebruik je als maaltijd vervanger.

Hier zitten een flink aantal voordelen aan. Het is dan wel belangrijk dat je de juiste middelen kiest. Zo weet je zeker dat jouw poging om af te vallen een succes wordt.

De diëten die gebaseerd zijn op shakes kennen een aantal voordelen maar ook een aantal nadelen.

Sommige van deze nadelen zijn echter gebaseerd op vooroordelen.

Het is dan ook belangrijk dat je eerst goed uitzoekt wat een bepaald dieet precies inhoudt voordat je beslist of dit de juiste vorm voor jou is.

Wel is het in vrijwel alle gevallen zo dat je met behulp van shakes goede en blijvende resultaten kunt boeken.

Een dieetvorm waarbij deze middelen worden gebruikt kan dus een goede hulp zijn wanneer je nu dan toch echt wat kilo’s kwijt moet.

Je hoeft dan namelijk geen honger meer te lijden.

Misschien heb je de afval shakes nog niet eerder geprobeerd en wil je het nu een kans geven. Dan is de vraag natuurlijk waarop je moet letten.

Wat is nu de juiste methode en hoe werkt deze methode? Daarom is het goed om enige informatie te verzamelen waar je je keuze op kunt baseren.

VITADIS Low Carb 2.0


Een dieet waarin gebruik wordt gemaakt van afval shakes is VITADIS Low Carb 2.0. Het is echter beter om VITADIS een leefwijze te noemen.

Het is namelijk zo dat naast de shakes ook veel andere zaken in jouw leven worden aangepakt zodat je gaat afvallen. Wel spelen shakes een belangrijke rol.

De voeding die je tot je neemt gaat namelijk meerdere malen per dag via de shakes. Deze zijn vooral gebaseerd op eiwitten.

Deze voedingsstof is namelijk minder calorierijk dan bijvoorbeeld koolhydraten en vet. Bovendien raak je er eerder door verzadigd. Daardoor val je dus af. Je neemt immers minder tot je.

Je neemt de shakes op vaste momenten op de dag. Dat is namelijk het tweede onderdeel van een verandering van levensstijl.

Je moet niet alleen gezondere voeding nemen, je moet ook beter omgaan met je eetmomenten. Door ritme en regelmaat in te brengen zal je beter in staat zijn gezond te blijven eten.

Het voordeel van afval shakes zoals die van VITADIS Low Carb 2.0 is dat je voldoende eet en dat je ook nog eens gemakkelijk de juiste dingen binnenkrijgt.

Wanneer je zelf allerlei voeding moet gaan zoeken, dan kan dat namelijk een flinke klus zijn. Door de shakes te nemen los je dit op een handige manier op.

Veel gehoorde nadelen


Er zitten een aantal nadelen aan afval shakes. Die nadelen zitten hem niet zo zeer in het product, maar vaak juist in de methode.

Bij de meeste shakediëten ben je namelijk aangewezen op het gebruik van dezelfde shake, meerdere malen per dag. Dat is natuurlijk flink eentonig.

Het probleem hiermee is namelijk dat mensen in een sleur raken.

Als je dag in, dag uit, meerdere malen per dag exact hetzelfde moet eten of drinken, dan gaat dat vervelen en wordt het zelfs vies.

Het gevolg is dan uiteraard dat je afhaakt en dat je waarschijnlijk weer aan zal komen in gewicht.

Voor het VITADIS Low Carb 2.0 plan zijn hiervoor een aantal oplossingen bedacht. Allereerst in de shake zelf.

Het is namelijk niet een shake, het zijn er tientallen. Door veel smaken op de markt te brengen is het gemakkelijk om veel te combineren.

Daardoor zal je minder snel het gevoel hebben dat je iedere dag tot hetzelfde wordt verplicht.

Daarnaast zijn alle grote maaltijden van de dag vrij in te vullen. Beter gezegd, de laatste grote maaltijd van de dag is geen shake.

Je kookt dan gewoon met producten uit de supermarkt. Daarvoor gebruik je recepten die zijn bijgeleverd. Zo eet je dus ook iedere dag een keer iets wat je gewoon ook lekker vindt.

Het voordeel


Doordat je dus weliswaar aan bepaalde richtlijnen gebonden bent, maar toch veel vrijheid hebt is de kans dat je het over langere periode volhoudt veel groter.

Dit zorgt ervoor dat de kilo’s die je bent afgevallen ook blijvend van je lichaam verdwijnen.

Je bent dus gezonder en zit lekkerder in je vel, zonder dat je er iets voor hoeft in te leveren.

Daardoor worden de voordelen die te bereiken zijn met maaltijdvervangende afval shakes ten volle benut. Zo haal je dus eigenlijk het beste uit beide werelden.

Je hebt namelijk de variatie van iemand die geen shakes neemt, maar de gezondheidsvoordelen van een voedingspatroon waarin ze wel zitten.

Bovendien eet je ook nog gewoon voedsel, verspreid over de dag. Bij veel andere diëten op basis van een shake is gewoon voedsel volledig uit den boze.

Bij VITADIS Low Carb 2.0 moet je echter juist bij drie maaltijden kiezen voor normaal voedsel, bereid volgens het gezonde recept.

Het plan bestaat bovendien uit meerdere fases. Dit betekent dus ook dat je een aantal malen van patroon kunt of moet veranderen.

Variatie is belangrijk om gemotiveerd te blijven.

Bij veel shakedieetvormen is deze variatie niet aanwezig waardoor uiteindelijk opgegeven wordt door de mensen die het volgen.

Daarnaast


Natuurlijk geldt voor elke vorm van dieet dat je ook een aantal andere dingen kunt doen. Zo is het bijvoorbeeld goed om veel te bewegen.

Daarmee stimuleer je je verbranding. Bovendien bouw je zo gezonde spiermassa op. Die je dan weer op niveau kunt houden doordat je shakes tot je neemt die vooral gebaseerd zijn op eiwitten.

Eiwitten zijn namelijk belangrijk voor spierbehoud.

Ook is het goed om vooral veel water te drinken naast de shakes. Dit zorgt dat je gemakkelijk afvalstoffen blijft afvoeren.

Je valt niet direct af door water, maar het wordt wel makkelijker als je het naast een dieet gebaseerd op afval shakes doet. Twee liter per dag is toch al snel aan te raden.

Afwisselen is altijd belangrijk. Let daarom op dat je verschillende soorten shakes blijft nemen. Dit kan gemakkelijk om dat VITADIS veel varianten heeft.

Daarnaast is het ook essentieel dat je niet steeds terugvalt op hetzelfde handje vol recepten. Geef alle verschillende recepten een kans.