8 tips om je te motiveren en een dieet te proberen

8 tips om je te motiveren en een dieet te proberen


wat is gezond
Het verliezen van lichaamsgewicht kan veel moeite kosten. Wanneer het even niet lukt kan je dan snel je motivatie kwijtraken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dat kan ook anders.

Je kan namelijk op verschillende manieren je motivatie boosten. Door bepaalde trucs uit te voeren kan je jezelf voorbij moeilijke momenten helpen.

Zo blijf je gemotiveerd. Dat begint al als je nog helemaal niets hebt gedaan.

Je moet immers eerst zelf overtuigd zijn van het beginnen aan een dieet.

Als je namelijk denkt dat het toch niet zal lukken dan gaat dat ook niet gebeuren. Dit is natuurlijk hetzelfde als je denkt dat een dieet niet werkt.

De spiegel en de doktersrekening


Afvallen kan soms een wens zijn, maar soms is het ook gewoon pure noodzaak. Bijvoorbeeld omdat je gewicht je gezondheid bedreigt.

De adviezen van de dokter en het beeld dat je ziet als je in de spiegel kijkt kunnen dan al sterke motivatie opleveren.

Als je een punt bereikt waarop je echt vindt dat het niet langer zo kan, dan is dit een goede eerste stap.

Een dieet beginnen is dan gemakkelijker dan wanneer je juist het gevoel hebt dat het nog wel goed met je gaat.

Kies je doel


Afvallen om het afvallen werkt niet. Het is belangrijk dat je voor jezelf bepaalt waarom je dit gaat doen. Natuurlijk is het zo dat je te zwaar bent.

Maar hoeveel te zwaar ben je? En waar wil je naartoe. Dit is een belangrijke eerste stap.

Het doel dat je bepaalt moet je al enthousiast maken. Maar nog enthousiaster wordt je misschien als je dan gaat zoeken naar succesverhalen.

Veel mensen hebben namelijk succes gehad met afvallen. Wat zij hebben gedaan kan jou motiveren. Zeker wanneer het precies jouw doel is.

Zoek uit wat anderen heeft geholpen


Anderen hebben ook geprobeerd wat jij gaat proberen. Door eerst goed uit te zoeken wat zij hebben gedaan kan je heel veel voordelen hebben.

Je hoeft dan namelijk niet in dezelfde valkuilen te trappen als zij hebben gedaan.

Er zijn namelijk heel veel diëten die niet goed werken. Doordat je recensies leest kun je vooraf al zien hoe goed een bepaald dieet is.

Dit kan je dus ook helpen bij het voorkomen van teleurstellingen. Als je al weet dat iets niet werkt heb je voordeel. En omgedraaid natuurlijk ook.

Maak een plan


Dat je gaat afvallen is niet genoeg. Je moet ook bepalen hoe je dat gaat doen. Bijvoorbeeld door tussendoelen te stellen. Wat wil je op een bepaald moment bereikt hebben?

Dit kan je allemaal doen aan de hand van een plan dat je opstelt.

Bij je planning horen ook dingen die als sporten, je dieetmethode en je eetpatroon.

Als je dit allemaal opneemt in je totale plan, dan kan je ook goed bijhouden wat je succes heeft gebracht en wat niet.

Wanneer je merkt dat iets werkt zal dat helpen om gemotiveerd te blijven.

Maak het leuk


Er is veel niet leuk aan afvallen. Je moet bijvoorbeeld hard voor jezelf kunnen zijn. Wanneer jij bijvoorbeeld lekkere trek hebt. Daar moet je je dan tegen kunnen verzetten.

Dit is niet altijd even makkelijk. Dit maakt het minder leuk en moeilijker.

Zorg er dan ook voor dat je het wat leuker maakt. Bijvoorbeeld door te experimenteren met de voeding die je wel mag. Er zijn veel verschillende diëten waarbij je van alles mag.

VITADIS bijvoorbeeld. Daar eet je iedere dag een normale maaltijd.

Door te kijken hoe je bepaalde voeding op een andere manier kunt bereiden kan je het lekkerder maken. Bijvoorbeeld grillen in plaats van koken als het om groente gaat.

Dit maakt afvallen een stuk minder vervelend. Dit is ook een belangrijke reden waarom VITADIS een overweging waard is.

Denken aan het resultaat


Je moet er nog aan beginnen, maar het eindresultaat kan zeer motiverend zijn. Als je er regelmatig aan denkt wat je straks kan zijn, dan moet dit veel energie geven.

Zo kan het makkelijker worden om toch maar te beginnen.

Wanneer je in het begin resultaten boekt zal deze motivatie trouwens ook nog verder toenemen. Niets werkt namelijk zo goed als het zien van succes.

Je hebt dan letterlijk bewijs van dat wat je wilt weten, namelijk of het werkt. Dat maakt het aantrekkelijker om vol te houden.


Denk aan je gezondheid


Eerder las je al dat het soms gevaarlijk voor je gezondheid kan zijn als je veel te zwaar bent. Ook een paar kilo’s te veel kan al effect hebben op je gezondheid.

Maar dan op iets kleinere schaal. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid.

Wanneer je dit vaak hebt, dan moet je daar iets aan doen. Dit kan een belangrijke reden zijn om af te vallen. Je gaat namelijk dan doordat je gezonder eet en minder eet gezonder leven.

Dit merk je al snel. Je kan je energieker voelen. Of merken dat je minder vaak verkouden bent.

Denk aan je ego

Laten we eerlijk zijn. Het afvallen is ook gewoon goed voor je ego. Wanneer je een paar kilo’s afvalt zal je al veel complimentjes krijgen.

Wanneer je steeds meer afvalt zullen mensen steeds meer aandacht voor je hebben.

Dit klinkt je natuurlijk als muziek in de oren. Iedereen vindt het fijn om aandacht te krijgen. Dit is dan ook een goede reden om iets aan je fysieke gesteldheid te doen.

Door een dieet te volgen kan je al veel succes boeken. Voor je het weet kijkt iedereen om.

Let erop dat je als je aan een dieet begint kiest voor een verantwoord en substantieel dieet. Je moet er niet alleen op de korte termijn profijt van hebben, maar ook op de lange termijn.

Zo kan je de rest van je leven je beter voelen. Doe dit met behulp van een goed plan.

Een manier die kan werken is het doen van het VITADIS slanker leven plan. Dit is een methode die meer is dan een dieet. Bijvoorbeeld omdat het ook over je levensstijl gaat.

Je zorgt dat je beter eet, gezonder eet en regelmatiger eet. Dit is het enige wat je op lange termijn helpt.
Als je doelen wilt behalen in het leven dien je te beginnen. Begin VANDAAG nog met het Vitadis dieet >>