5 Kilo eraf in een 1 week

5 Kilo eraf in 1 week

5 kilo eraf in een 1 weekDe cijfers liegen er niet om, de helft van de Nederlanders is te zwaar. Met name tijdens feestdagen en vakanties komen veel mensen sneller aan in gewicht.

Pas je niet meer in je favoriete spijkerbroek of zomers jurkje? 5 kilo afvallen in een week tijd is mogelijk. Met wat doorzettingsvermogen en het juiste dieet kan iedereen in korte tijd maar liefst 5 kilo afvallen.

Er zijn vier factoren die van invloed zijn op snel afvallen. Dat zijn voeding, beweging, het vermijden van stress en een positief zelfbeeld.

Meer gewichtsverlies met voldoende beweging

De overheid raadt aan om minimaal een half uur per dag te bewegen. Dit is goed voor hart- en bloedvaten. Daarnaast helpt het bij het afvallen. Om vet te verbranden ben je voor 80% bezig met de juiste voeding en besteed je de overige 20% aan beweging.

Vermijd suikerhoudende dranken. Stap ook niet over op light varianten hiervan. Light frisdranken verhogen de kans op diabetes. Bovendien kan aspartaam in light frisdranken zorgen voor gewichtstoename. Vermijd in een dieet de slechte koolhydraten.

Gezonde koolhydraten helpen juist bij het afvallen. Bedenk dat het lichaam en met name de hersenen niet zonder koolhydraten kunnen. Beperk de inname van suikers sterk. Koolhydraten met een lage glycemische index zijn het beste om af te vallen en op gewicht te blijven.

Een eiwitrijk dieet

Eiwitten zijn onmisbaar bij de opbouw en vervanging van lichaamscellen. We onderscheiden plantaardige en dierlijke eiwitten.

Sporters weten als geen ander hoe belangrijk eiwitten zijn. Koolhydraten zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel snel stijgt. Eiwitten en ook vetten laten de bloedsuikerspiegel langzaam stijgen. Dit zorgt voor een betere vetverbranding.

Wil je snel 5 kilo afvallen in 1 week tijd, dan kies je voor een dieet met hoogwaardige eiwitten. Bedenk dat het lichaam bij een tekort aan voedingsstoffen de energie uit de voorraden gaat halen. Dat zijn koolhydraten, vetten en eiwitten. De spiermassa slinkt tijdens een dieet.

Hiermee gaat de gemiddelde energie verbranding per dag omlaag. Door tijdens het dieet voldoende eiwitten in te nemen, wordt voorkomen dat er teveel energie uit spieren verdwijnt.

Ja, ik wil een eiwitrijk dieet proberen waardoor ik snel gewicht verlies >>

Kun je echt 5 kilo afvallen in een week?

Hoeveel je afvalt in een week tijd hangt af van je vetpercentage, je huidige lichaamsgewicht en je activiteit. Snel op korte termijn afvallen is niet altijd aan te raden.

Het is handig wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld voor een feestje en je wilt graag in je mooiste kleding passen. Afvallen is iets voor de lange termijn. Wie op gewicht wil blijven, past zijn dieet gedurende de rest van het leven aan.

Met de belangrijkste tips verlies je in ieder geval meer gewicht. We zetten ze nog even op een rij:

– Vermijd geraffineerde suikers en zetmeel. Dit zijn de slechte koolhydraten. Producten met een lage glycemische index zijn fruit, veel vruchten en pasta.

– Eet zoveel mogelijk onverzadigd vet. Dit zijn vis, noten en vet/ boter dat zacht wordt bij kamertemperatuur.

– Neem voldoende hoogwaardige eiwitten in het voedingspatroon mee.

Vitades helpt bij afvallen

Snel en toch op een gezonde en verantwoorde manier afvallen, dat is mogelijk met Vitadis. Het Vitadis slanker leven plan voldoet aan de basisprincipes van een goed dieet. Deelnemers vallen tot maximaal 5,5 kilo per week af.

De diverse producten helpen snel gewicht verliezen. Vitadis heeft koolhydraatarme shakes, eiwittenshakes en glutenvrije smoothies in het assortiment.

Dit geldt ook voor brood, snacks, dieetrepen en vele andere producten. Het startpakket bevat 6 eetmomenten per dag. Hierdoor heb je niet snel last van een hongergevoel.

Een verantwoorde avondmaaltijd zet je zelf op tafel dankzij de verschillende Vitadis recepten. Alle producten in het startpakket zijn eiwitrijk en/ of koolhydraatarm. Hiermee val je gemakkelijk 5 kilo in één week tijd af.

Ja, ik wil nu starten met het VITADIS dieet >>