5 kilo afvallen in 2 weken sporten

5 kilo afvallen in 2 weken sportenHet bereiken van een mooi lichaam is een doel voor eigenlijk iedereen.

Het liefst zo snel mogelijk. Mensen zetten graag ambitieuze doelen voor zichzelf uit als het om afvallen of opbouwen van spiermassa gaat.

Is dit ook mogelijk? Kan je 5 kilo afvallen in 2 weken door te sporten?

Het is dan natuurlijk vooral belangrijk om een idee te hebben van het beginpunt.

Hoe zwaar ben je nu? Hoe ziet je leven eruit?

Wat doe je allemaal wel en niet op het gebied van lichaamsbeweging? Deze vragen zijn essentieel om ook maar een begin van een idee te hebben van wat er te bereiken is.

Aan de hand van de tips kan je een heel eind komen. Of je de 5 kilo ook echt kunt bereiken hangt echter van nog veel meer dingen af.

Het is dan ook belangrijk dat ook deze tips even in de bespreking worden meegenomen. Zo kan je een idee krijgen van wat er nodig is.

Natuurlijk begint dit met wat er nodig is op het gebied van lichaamsbeweging. Welke sport moet je doen? Wanneer moet je dit doen?

Hoe vaak en hoe lang moet je dit doen? Al deze dingen zijn namelijk zeer belangrijk als je zulke ambitieuze doelen hebt. Dan kan je waarschijnlijk veel bereiken.

Snel afvallen

Om te beginnen is het nodig dat je sporten gaat doen die zo veel mogelijk calorieën verbranden.

Je moet dus denken aan duursporten, maar dan op een gemiddeld tempo zodat je dit zo lang mogelijk vol kunt houden. Denk dus aan bijvoorbeeld fietsen of wandelen, dit helpt het meest.

Omdat je een doel van vijf kilo afvallen hebt gesteld moet je dit dus twee weken lang iedere dag volhouden.

Denk al snel aan drie uur fietsen of wandelen gedurende veertien dagen. Zo verbrand je namelijk zeer veel calorieën.

Het verbranden is immers het belangrijkste wat er nodig is om kilo’s kwijt te raken.

Probeer daarnaast ook zo veel mogelijk dingen te doen in de overige tijd. Denk bijvoorbeeld aan het doen van het huishouden.

Denk ook aan bijvoorbeeld koken, traplopen en spelen met je kinderen. Je moet zo veel mogelijk bewegen als menselijk kan. Dit heb je allemaal nodig om kilo’s kwijt te raken.

Het afvallen aan de hand van een sportregime is echter best wel moeilijk. Er is namelijk nog veel meer nodig.

Het is namelijk ook belangrijk om op je voeding te letten.

Zeker wanneer je een doel stelt in een dergelijke korte termijn. Je kunt dan mogelijk zelfs meer bereiken met je voeding dan met sporten.


Letten op je voeding

Stel dat je echt pure noodzaak hebt om de vijf kilo kwijt te raken in deze korte periode, dan kan je daar specifieke diëten voor gebruiken.

Deze vormen van dieet staan ook wel bekend als crashdiëten. Je eet dan korte tijd heel weinig en valt dus snel af.

Hierbij is het sporten overigens wel heel belangrijk. Je kunt namelijk nog meer kilo’s kwijtraken omdat je niet alleen weinig binnenkrijgt, maar ook heel veel verbrandt.

Dit is de manier waarop je zorgt dat het afvallen heel snel gaat. Wanneer je nu direct iets moet bereiken dan is dit de manier om het te doen.

Het is echter wel zo dat je dit maar beperkt kunt volhouden.

Een crashdieet is bijvoorbeeld meestal slechts één of twee weken houdbaar. Je hebt dus letterlijk alleen op de korte termijn  effect hiervan.

Wanneer je juist op lange termijn iets wilt bereiken kan je het beter anders aanpakken.

Overigens kan je ook dan gewoon vijf kilo afvallen met behulp van sporten. De kans is dan alleen wel wat groter dat je er wat langer over moet doen.

Je gaat dan namelijk wat gelijkmatiger afvallen. Dit gaat dus wat minder snel, maar het heeft wel veel positieve kanten die aantrekkelijk zijn.

Dit kan je doen door bijvoorbeeld wat sportelastieken aan te schaffen. Je kunt ook een paar dumbbells kopen of een kettlebell aanschaffen.

Daarmee kan je flink wat training doen. Je zal al snel zien dat je spiermassa toeneemt. Dit helpt je met het verbranden van calorieën. Daarna zal je een volgende stap moeten zetten.

Letten op je voeding

Hoe goed je ook sport, voeding blijft altijd essentieel. Dat geldt voor snel afvallen op korte termijn met crashdiëten, maar ook voor substantieel afvallen op lange termijn met een wat meer gelijkmatig schema.

Het gaat er dan vooral om wat je eet en wanneer je het eet.

Dit betekent dus ook dat je voordeel kunt hebben bij een kookboek waarin de juiste dingen staan. Dit is bijvoorbeeld het receptenboek van Fitchef.

Deze methode is namelijk al bij heel veel mensen zeer succesvol gebleken. Je kunt namelijk door deze maaltijden te eten gemakkelijker afvallen. Daar is een belangrijke reden voor.

De recepten van Fitchef zijn namelijk opgebouwd rondom eiwitrijke maaltijden. Eiwitten zijn namelijk de stoffen die je nodig hebt om je lichaam meer af te laten vallen.

Dit komt omdat het een aantal eigenschappen heeft waarop je lichaam positief reageert. Zo zit je bijvoorbeeld eerder vol en heb je dus minder nodig.

Ook zijn eiwitten goed voor je spieren. Die herstellen sneller waardoor je dus vaker en meer kunt sporten.

Als je sport gaat inzetten om snel vijf kilo af te vallen, dan kan je dus best wel baat hebben bij het eten van veel eiwitrijk voedsel. In dat opzicht kan het elkaar dus aanvullen.

De beste manier

Nu is het natuurlijk de vraag welke methode voor jou het best is. Dit hangt van flink wat zaken af.

Wie op korte termijn echt noodzaak heeft aan het verliezen van vijf kilo moet gewoon korte tijd veel sporten en weinig eten. Na je deadline moet je dan langzaam terug naar je normale patroon.

Wie echter op zoek is naar substantieel afvallen kan het beter anders aanpakken.

Ook dan moet je aan het sporten en voeden denken, maar is zo snel als mogelijk niet de weg die je moet volgen.

Je kunt dan beter je levensstijl veranderen en gezonder gaan leven. Bijvoorbeeld door Fitchef-maaltijden te bereiden.

Wanneer je dus geen medische reden hebt, of je hoeft niet op tijd in een jurk te passen op een bruiloft, dan is dit dus misschien wel een stuk verstandiger.

Je hebt dan namelijk meer kans dat je ook na die twee weken van de vijf kilo die je bent afgevallen af blijft.

In alle gevallen is het goed om even goed uit te zoeken wat allemaal wel en niet werkt.

Kijk bijvoorbeeld ook eens naar alle soorten sport die je kunt beoefenen en welk effect ze hebben op jouw lichaam en je gewicht.
 

Ja, ik wil afvallen met de maaltijden van het Fitchef recepten boek >>