2 Kilo per week afvallen dieet

2 kilo per week afvallen dieet

Wil je 2 kilo per week afvallen met een dieet?

Dit kan. Sommige mensen denken dat het goed is om niet te eten, maar wanneer je niet eet, geeft je lichaam signalen van honger af en dit werkt niet.

Het kan wel helpen om minder te eten en door goed te kijken naar wat je eet. Meer bewegen kan je ook helpen, daar gaan we nu verder op in.

Met het 2 kilo per week afvallen dieet ga je snel resultaten zien en voel je je fitter, heb je meer energie en weer zin om er tegenaan te gaan.

 

Weg met het jojo effect

Afvallen is leuk en zeker wanneer het een blijvend resultaat heeft.

Je wil geen jojo effect meer, je wil geen hongerbuien meer, maar je wil netjes op gewicht zijn en blijven en trots zijn als je in de spiegel kijkt.

Misschien weeg je nog een paar kilo teveel die er nog af moeten en dan kun je met het 2 kilo per week afvallen dieet aan de slag en zorgen dat ook dat laatste beetje er nog af gaat.

Het gaat er echt van komen, want ook die laatste vervelende kilo’s kun je kwijtraken.

Wij leggen je graag uit hoe je dat kunt doen en vervolgens kun je daar vandaag nog mee beginnen:

  • Let op de vetten die je eet. Je lichaam heeft wel vetten nodig, maar let er dan goed op welke vetten het zijn. De dikmakers van snacks moet je echt laten staan, daar kom je namelijk alleen maar kilo’s van aan! Op de verpakkingen kun je bij de ingrediënten zien welke vetten er in een product zitten en daardoor kun je snel beoordelen of je een product beter wel of niet kunt kopen.

 

  • Ga minder eten. Je kunt een kleiner bord nemen, dan schep je vanzelf minder op en dat draagt ook al bij aan het afvallen. Alleen maar goed om daar wat mee te gaan doen, want afvallen gaat niet vanzelf.

 

  • Beweeg meer. Je kunt de fiets pakken en de auto vaker laten staan en de lift vergeten en gewoon de trap nemen. Het zijn kleine aanpassingen, maar deze kunnen wel degelijk het verschil maken. Zorg daarom dat je die keuze nu gaat maken en weet hoe fijn het is om meer te bewegen. Je wil straks niet meer anders en juist dat gevoel zorgt ervoor dat het afvallen een blijvend effect heeft.

  • Maak inzichtelijk wat je eet, dan weet je ook hoe de kilo’s er aan zijn gekomen. Snoep je veel? Dan zou dat de oorzaak kunnen zijn en dan weet je ook wat je aan moet pakken als je af wil vallen. Afvallen doe je namelijk ook door je eetpatroon in kaart te brengen om het vervolgens aan te kunnen passen.

 

  • Let op met vruchtensappen. Hier zitten vaak veel suikers in en deze heb je niet nodig. Je kunt veel beter water drinken. Als je het niet gewend bent, leer dan water drinken en zet bij iedere maaltijd een kan water naast je neer, ook wanneer je aan het werk bent. Hierdoor merk je dat je het vaker pakt. Voldoende water drinken is altijd belangrijk, ook tijdens het afvallen.

 

2 kilo per week afvallen met een dieet kan echt

Je kunt 2 kilo per week afvallen met een dieet, maar je hebt zelf in de hand hoe je dat aan gaat pakken.

Je kunt bijvoorbeeld op vaste tijden eten, daar gaat je lichaam ook aan wennen.

Stop het snacken tussendoor en neem daarvoor in de plaats dan een stuk fruit.

Drie vaste tijden voor de ‘grotere’ maaltijden (nooit overslaan) en dan drie momenten om wat tussendoor te eten (zoals fruit en groenten).

 

Juiste voedingsstoffen eten

Het is van belang dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, ook als je af wil vallen. In iedere maaltijd dienen eiwitten, trage koolhydraten en onverzadigde vetten te zitten.

Daarbij kun je voor voldoende eiwitten denken aan kipfilet, magere kwark en bruine bonen bijvoorbeeld.

Als je trage koolhydraten wil eten, dan vind je deze in appels, havermout en in tomaten en dan zijn er nog de onverzadigde vetten en die kun je vinden in eieren, haring en pinda’s.

Maar ook in olijfolie en pindakaas. Zorg dat je af gaat wisselen met de juiste voedingsstoffen tijdens de maaltijden en dat je van alles voldoende binnenkrijgt, teveel is niet goed.

Zorg voor variatie, want ook dat is belangrijk om het afvallen vol te kunnen houden.

Beloon jezelf

Iedere keer als je jezelf hebt gewogen en je bent afgevallen, beloon jezelf dan.

Dit doe je niet met eten, maar dit doe je bijvoorbeeld met een favoriet tijdschrift, of een lekker verwenmomentje voor jezelf.

Een leuke wandeling door het bos of lekker een weekendje er tussenuit samen?

Belonen kan op veel manieren en dat is alleen maar goed om het 2 kilo per week afvallen dieet vol te blijven houden.

 

Sporten met het 2 kilo per week afvallen dieet

Je kunt zeker gaan sporten tijdens het 2 kilo per week afvallen dieet. Dit is zelfs aan te raden en dat zal het afvallen ook alleen maar stimuleren.

Bewegen is voor iedereen goed, maar zorg er wel voor dat je het rustig op gaat bouwen. Je kunt naar de sportschool gaan, maar je kunt ook vaker wandelen en fietsen.

Alle kleine beetjes meer bewegen helpen, dus pak het goed aan en bouw het wel rustig op, zodat je blessures kunt voorkomen.

Maak van het elke dag regelmatig bewegen (pak wat vaker de fiets, de trap, ga tuinieren, loop een stukje verder met de hond, veeg de stoepen met een veger en niet met een bladblazer enz.) een gewoonte.

Goed voor je lichaam en geest en prima vol te houden als je er aan gewend bent. Daarnaast kun je een paar keer per week intensief sporten onder begeleiding bijvoorbeeld.

 

VITADIS Slanker Leven-plan

Iedereen die zich gezonder en fitter wil voelen kan aan de slag met het VITADIS Slanker Leven-plan.

Het voordeel is dat het slechts gaat over kleine aanpassingen van je normale eetpatroon. Het voordeel is dus dat het gemakkelijk vol te houden is.

Je kunt zelf aan de slag gaan met een uitgebreide receptengids en daarin vind jij de lekkerste gerechten, die allemaal samen zijn gesteld door professionele koks.

De recepten zijn snel klaar te maken en dus ideaal wanneer je rekening moet houden met het hele gezin.

Er zijn verschillende redenen om voor een VITADIS Slanker Leven-plan te kiezen, je kunt namelijk snel gewicht verliezen door de recepten, je krijgt een sterk en gezond lichaam, je krijgt meer energie, je hoeft maar weinig aan te passen en je hebt zes vaste eetmomenten per dag.

Dit maakt het allemaal een stuk gemakkelijker en daar kun jij nu zelf ook achter komen als je de overstap gaat maken naar een ander eetpatroon.

Begin NU aan succesvol afvallen, want daar staat Vitadis bekend om. Klik NU hier >>