10 Tips als je in korte tijd 5 kilo slanker wilt worden

10 tips als je in korte tijd 5 kilo slanker wilt worden


Soms is het nodig om snel een paar kilo kwijt te raken. Bijvoorbeeld omdat het voor je gezondheid nodig is. Maar bijvoorbeeld ook met het oog op een speciaal moment in je leven.

Dit is echter niet altijd even makkelijk. Het afvallen van een aantal kilo’s kan best wel een flink beroep doen op je mentale weerbaarheid.

Toch is het heel goed mogelijk om je doelen te bereiken als je aan een aantal richtlijnen blijft voldoen.

Eet altijd voldoende


De eerste tip klinkt misschien wat tegenstrijdig met het idee dat je bij afvallen hebt. Je moet namelijk altijd zorgen dat je voldoende calorieën binnenkrijgt op een dag.

Er bestaan veel crash diëten waarbij je heel weinig moet eten. Dit werkt niet.

Om dit duidelijk te maken is het belangrijk dat je het verschil snapt. Je moet namelijk minder eten om te kunnen afvallen.

Maar als je te weinig eet gaat je lichaam in de spaarstand. Daardoor stopt het afvallen. Dit is natuurlijk niet wat je wil.

Beweeg voldoende


Ook bewegen is belangrijk als het gaat om afvallen. Als je wilt zorgen dat je meer calorieën verbrandt, dan moet je dus meer bewegen.

Iedere dag een uurtje matig tot intensief bewegen kan hierbij al veel helpen. Zo kan je een calorietekort veroorzaken.

Om een halve kilo per week af te vallen moet je ongeveer 500 calorieën per dag extra verbranden. Wanneer je net begint kan het heel snel gaan.

Dus door iets intensiever te sporten kan het vaak wat sneller gaan. Zo kan je al snel een kilo per week kwijtraken.

Een goed dieet volgen


Als je wilt afvallen moet je niet alleen minder eten. Het is ook heel belangrijk dat je het juiste eet. Wanneer je alleen maar lege calorieën tot je neemt zal je dus niet afvallen.

Bovendien is het zeer ongezond omdat je geen stoffen binnenkrijgt.

Je kunt dit opvangen door je eerst te verdiepen in de verschillende soorten diëten die er zijn. Een goed dieet verbiedt je niets.

Het is namelijk zo dat je van alles nodig hebt op het gebied van voedingsstoffen. Kies dus voor een dieet waarbij je gevarieerd blijft eten.

Op de juiste momenten eten


Het eten van de juiste voeding en de juiste hoeveelheid alleen is niet genoeg. Je moet ook zorgen dat je het eet op het juiste moment.

Door met regelmaat te eten zorg je dat je verbranding in je lichaam blijft werken.

Het is bijvoorbeeld bij het VITADIS slanker leven plan zo dat er wordt uitgegaan van zes eetmomenten op een dag. De drie grote maaltijden en drie snackmomenten.

Door op deze zes momenten te eten kan je altijd precies goed uitkomen. Dit helpt bij het meer verbranden van calorieën.

Ga voor korte tussensprints


Je moet dus niet voor een crashdieet gaan. Toch kan het slim zijn om af en toe een tussensprint te maken.

Zeker als je in korte tijd vijf kilo wilt afvallen. Dan kan het helpen om bepaalde dagen minder te eten dan normaal.

Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een dag waarop je alleen maar groente eet, dan kan je een kilo extra kwijtraken.

Let er wel op dat je dit maar zo nu en dan doet. Als dit je vaste ritme wordt, dan werkt het niet meer.

Je mindset


Het belangrijkste van alles is misschien wel de manier waarop je denkt. Je moet bijvoorbeeld hard voor jezelf kunnen zijn.

Als je een groente dag hebt, maak er dan ook echt een groente dag van. Anders heeft het geen zin.

Dit geldt eigenlijk voor alles wat je doet. Als je wilt afvallen moet je volhouden. Ook als het even tegenzit. Iedereen krijgt met hobbels te maken.

Afvallen kan bovendien nooit in een rechte lijn worden gedaan. Dit betekent dus dat er altijd een moment komt dat je door moet bijten.

Gebruik eiwitten


Eiwitten zijn een belangrijke factor in het afvallen. Wanneer je voldoende eiwitten binnenkrijgt zal dit je helpen bij het afvallen.

Eiwitten helpen je bij het hooghouden van je verbranding. Ze zorgen bovendien dat je minder te maken krijgt met een hongergevoel.

Een goed dieet om voldoende eiwit binnen te krijgen is het VITADIS slanker leven plan. Dit is namelijk gebaseerd op eiwitproducten.

Dit is snel en verantwoord als het gaat om goed en gezond afvallen. Je hoeft dan immers niet op allerlei gevaarlijke methodes te vertrouwen.

Zorg voor voeding waar je moeite voor moet doen


Lege calorieën worden gemakkelijk verteerd door je lichaam. Bovendien wordt dit gemakkelijk opgeslagen. Zorg dus dat je al dit soort voedingsmiddelen vermijdt als je snel veel wilt afvallen.

Kies daarvoor in de plaats voor voeding die langzaam en moeilijk verteert.

Dit wordt voeding met een hoge thermische waarde genoemd. Het verteren van voeding heeft ook te maken met verbranding.

Wie dus moeilijker verteerbaar voedsel tot zich neemt, dwingt zijn lichaam om meer te verbranden. En daardoor val je dus af en wordt je slanker.

Ga voor spieropbouw


Spieren zijn kleine motortjes. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe beter je je verbranding werkt.

Door dus je uurtje sporten op regelmatige basis te besteden aan het opbouwen van je spieren help je jezelf dus bij het afvallen.

Denk er daarbij over na dat spiermassa ook gewicht meebrengt. Je valt dan dus wel af in vet waardoor je slanker wordt.

Maar op de weegschaal zie je geen verschil omdat je spiermassa groter wordt. Dit is dus verborgen extra gewicht. Schrik hier niet van.

Drink water


Het is belangrijk dat je voldoende water drinkt. Water heeft immers geen calorieën in zich. Daardoor kan je er dus niet van aankomen.

Dit is natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van vrijwel alle andere dranken. Water is dan dus een goed hulpmiddel.

Daarbij is het ook handig om het water heel koud te drinken. Daardoor breng je je lichaamstemperatuur iets naar beneden. Dit moet door je lichaam worden opgevangen.

Deze moet dan de kachel als het ware opstoken. Dus ga je meer verbranden.

Wie zich aan deze tien tips houdt kan in korte tijd gemakkelijk vijf kilo afvallen. Je zal er slanker uitzien en je beter en gezonder voelen.

Wil je meer, dan kan je de tips natuurlijk ook langer volhouden. Zo kan je misschien wel meer dan vijf kilo kwijtraken.
Het is belangrijk om doelen te hebben in je leven. Die doelen kun je behalen door er aan te werken. Begin daarom vandaag nog met het realiseren van je doelen door hier te klikken >>